افتتاح اولین مرکز تخصصی طب کار در دانشگاه علوم پزشکی سمنان

افتتاح اولین مرکز تخصصی طب کار در دانشگاه علوم پزشکی سمنان

اولین مرکز تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گرمسار افتتاح شد.

روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی سمنان

صبح امروز طی مراسمی با حضور دکتر شادنوش رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان، امام جمعه و نماینده ولی فقیه در شهرستان گرمسار، فرماندار و شهردار گرمسار، نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسئولین بهداشت و درمان استان سمنان و شهرستان گرمسار و برخی از صاحبان صنایع شهرستان، اولین مرکز تخصصی طب کار دانشگاه علوم پزشکی سمنان در گرمسار افتتاح شد.

در این مراسم دکتر پرویز رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان گرمسار از حضور مسئولین استانی و شهرستانی تشکر کرد و در سخنانی گفت: این مرکز تخصصی به دستگاه‌های ادیومتری، اسپیرومتری و سایر دستگاه‌های مورد نیاز مجهز شده است. ایشان افزود: معاینات کارگران در این مراکز، بر اساس ماده 92 قانون کار انجام می­شود.

دکتر پرویز در خصوص وضعیت جمعیت هدف این پروژه گفت: تعداد 13000 نفر کارگر در صنایع و مراکز تولیدی و خدماتی تحت پوشش مشغول فعالیت هستند که بر اساس قانون سالانه باید جهت مراقبت‌های مربوطه به این مرکز مراجعه کنند همچنین ده درصد این کارگران در مراکز پر خطر فعالیت دارند که این‌گونه مراقبت­ها، دو بار در سال برای آن‌ها انجام می‌شود.

در ادامه طاهری فرماندار شهرستان گرمسار از دکتر شادنوش و دکتر پرویز در خصوص فراهمی این خدمت برای کارگران تشکر کرد و ابراز امیدواری نمود این خدمت سلامت و بهره­­وری را در صنعت و کشاورزی ارتقاء دهد.

حجت‌الاسلام­والمسلمین مهدی­نژاد امام جمعه و نماینده ولی فقیه در گرمسار نیز ضمن سخنانی با اشاره به احادیث، نعمت سلامتی را مهم ارزیابی کرد و گفت: در کمتر دعایی است که موضوع سلامتی مطرح نشده باشد و مؤمنان در مناجات و دعاهای روزانه و هفتگی سلامت را از خداوند طلب می‌کنند.

دکتر شادنوش رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان دیگر سخنران این مراسم بود و در سخنانش گفت: در دنیای امروز توسعه پایدار بر اساس انسان سالم تعریف می‌شود و اگر در کشورمان ادعای توسعه و پیشرفت داریم در مسیر دستیابی به توسعه به انسان‌های سالم نیازمندیم.

ایشان در ادامه افزود: کارگران در محیط‌های کاری نیاز به مراقبت خاص دارند که با افزایش دانش سلامت و مراقبت در چنین مراکزی هدف سلامتی دست یافتنی است. ایشان به دو ارزش مهم سلامت و کار اشاره کرد و ابراز امیدواری نمود این دو مهم با چنین مراکزی حمایت می‌شوند.

دکتر شادنوش در ادامه اظهار داشت: بر اساس مستندات علمی وزارت بهداشت، نزدیک به 25 درصد از فرآیندهای منتج به سلامتی را مستقیماً مدیریت می‌کند و 75 درصد فرآیندها، در بخش‌های دیگر توسعه متولی دارد و لذا مسئولیت سایر سازمان‌ها و ارگان‌ها در این خصوص مهم است.

در ادامه مراسم دکتر کاتب نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان به سخنرانی پرداخت و گفت: سال 1393 سال تحول بهداشت و درمان در کشور است اگر وزارت بهداشت نتواند از این فرصت استفاده کند مردم و هم مسئولین کشوری ناامید می‌شوند.

ایشان در خصوص قانون هدفمندی یارانه‌ها افزود: تعداد زیادی از مسئولین در سخنانشان تأکید کرده­اند که درآمد حاصل از هدفمندی در بخش سلامت هزینه خواهد شد. دولت و مجلس شورای اسلامی سعی دارند با اجرای این قانون در سال 93 هزینه­های درمان از جیب مردم کاهش پیدا کند به همین منظور برای اولین بار در قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 93، بخشی از درآمد حاصل از اجرای این قانون به سلامت اختصاص داده شده است. که باید تا پایان برنامه، میزان پرداختی از جیب مردم 10 درصد کاهش یابد.

  • کد خبر : 829
لینک کوتاه خبر :
کلمات کلیدی