توصیه های حفاظتی به کارکنان (فیزیکی)

بسمه تعالی

پرسنل گرامی:

انسان مهمترین سرمایه در راه تحقق اهداف سازمان هاست. زیرا منابع فیزیکی ،مالی و طبیعی بدون دخالت انسان نقشی ایفا نخواهد کرد. این حفظ سلامت منابع انسانی سازمان از هرگونه تهدید های درونی و نفوذی در رسیدن به اهداف سازمانی بسیار اهمیت دارد.

حراست دانشگاه در راستای حفظ سلامت منابع انسانی توصیه‌هایی را جهت آگاهی به حضور ارائه می نماید.

  1. -      دانشگاه در سطح جامعه ،رسالت اصلی کارکنان است که از اعضای خانواده بزرگ به شمار می‌روند .که با تلاش هر چه بیشتر می توان از این امر مهم پاسداری نمود.
  2. -      از آنجا که تکریم ارباب رجوع در روایات ائمه معصومین علیه السلام سفارش گردیده است خوشرویی، خویشتنداری و تقویت روحیه انتقادی می تواند در تکریم مراجعین موثر باشد .
  3. -      در صورت بروز هرگونه حوادث حوادث مترقبه ،ضمن حفظ خونسردی و آرامش از مهم‌ترین مقدمات به شمار می‌رود .در مرحله بعد مقامات دانشگاه را مطلع نمایید .

رسیدگی به هر نوع حادثه با همکاری شما سریعتر صورت خواهد پذیرفت

  1. -     در صورتی که خارج از ساعات اداری و یا تعطیلات ،قصد ورود به دانشگاه را دارید نسبت به اخذ مجوز از مسئولین مربوطه و اطلاع به دفتر حراست اقدام نمایید
  2. -     در هنگام خروج از محل کار نسبت به خاموش نمودن وسایل برقی ،روشنایی و بستن درب ها و پنجره ها اقدام نمایید
  3. -      در صورت مشاهده رفت و آمدهای سوال برانگیز ،وجود اشیا مشکوک و هرگونه اقدام خلاف و غیر قانونی که امنیت و سلامت محیط را تهدید می نماید سریعاً به دفتر حراست و انتظامات اطلاع دهید
  4. -     از ارائه اطلاعات طبقه بندی شده اعم از مکاتبات ، مشخصات فردی افراد، شماره تلفن و ... به افراد غیر مرتبط و ناشناس که ممکن است از عناوین جعلی به شما مراجعه نمایند خودداری نمایید .
  5. -     در صورت سفر به خارج از کشور جهت سیاحت و زیارت و ... قبل از سفر و پس از آن با مراجعه حضوری  مراتب را به اطلاع این واحد برسانید.

 

 

 

 

 

چند عادت امنیتی (IT)

  1. -      هرگز رایانه خود را به ویژه در محل کار، بدون رمز عبور( پسورد )استفاده نکنید همیشه برای رایانه خود رمز عبور تعیین کرده و آن را طوری تنظیم نمایید که در صورت عدم استفاده از آن به مدت (حداکثر) ۵ دقیقه از شما اسم عبور درخواست نماید. این کار مانعی برای دسترسی دیگران به رایانه شما خواهد بود و تا حدودی امنیت سیستم شما را افزایش می دهد
  2. -     هرگز از رمز عبور ساده و مشخص استفاده نکنید. سعی کنید رمز عبور های سیستم خود را پیچیده و غیر قابل پیش بینی انتخاب کنید .انتخاب رمز عبور با کاراکتر های زیاد، با حروف و اعداد ، حروف کوچک و بزرگ و یا انتخاب آن به زبان دیگر، می‌تواند امنیت سیستم شما را افزایش دهد.
  3. -      هرگز اطلاعات محرمانه خود را در فایل های آشکار و سهل الوصول قرار ندهید .                       
  4.                  فایل های محرمانه خود را میتوانید به صورت پنهان و در زیر مجموعه فایل های سیستمی یا زیرمجموعه سایر برنامه های نصبی سیستم قرار دهید تا به راحتی در اختیار افراد بیگانه قرار نگیرد .در غیر اینصورت احتمال دسترسی راحت به این گونه فایل ها همواره متصور است .
  5. -     هرگز از کامپیوتری که دارای اطلاعات محرمانه و یا اطلاعات خصوصی است ،برای متصل شدن به اینترنت استفاده نکنید .

همیشه در هنگام متصل شدن به اینترنت خطر سرقت اطلاعات تخریب اطلاعات ،به صورت جدی وجود داشته و در صورت بی تفاوتی به این مطلب خطرات جبران ناپذیری سیستم و اطلاعات شما را تهدید می کند

 

 

 

توصیه های حفاظتی در استفاده از تلفن (فیزیکی)

  1. -     هرگز تلفن‌همراه خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.                                                                           سیم کارت تلفن همراه به راحتی قابل کپی برداری بوده و دیگری به راحتی می تواند از سیم کارت و همچنین اطلاعات ذخیره شده در آن( شماره های ذخیره شده ،پیغام ها ،قرار ها و ...) کپی برداری نمایداز آنجا که اطلاعات ذخیره شده در دستگاه تلفن همراه ،بخشی در حافظه دستگاه قرار می‌گیرد. باید همواره هنگام تعویض و فروش و یا تعمیر گوشی تلفن همراه اطلاعات ذخیره شده در حافظه گوشی را پاک نمایید
  2. -     هرگز از تلفن همراه افراد ناشناس برای برقراری ارتباط خود استفاده نکنید .                                                   در بعضی مواقع ممکن است شما نیاز فوری به برقراری تماس تلفنی داشته ولی چون دستگاه تلفن خود را در اختیار نداشته یا امکان تلفن تماس با آن وجود ندارد ،ممکن است از تلفن همراه دیگران استفاده کنید .از آنجا که شماره تماس در حافظه تلفن همراه او ثبت می گردد .لذا از تلفن های عمومی عمومی مخابرات استفاده کنید یا از تلفن همراه افراد مطمئن ،کسبه های ثابت و .... استفاده نموده و حتی المقدور پس از تماس شماره را حذف نمایید.
  3. -     هرگز به مکالمات تلفنی افراد ناشناس اعتماد نکنید.                                                                              یکی از سریع ترین و ارزان ترین روش های جمع آوری اطلاعات تخلیه تلفنی است که برخی افراد با تقلید صدا ،غصب عنوان مراکز دولتی و موجه، پوشش های شغلی مختلف و ترفند های بسیار جالبی اقدام به کسب اطلاعات از دیگران می نمایند.مواظب باشید حتی برخی افراد حرفه ای نیز ممکن است فریب خورده و ناخواسته اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تماس‌گیرنده ها قرار دهند.
  4. -     هرگزمنوی (بلوتوث) تلفن همراه را در حالت فعال قرار ندهید .                                                               یکی از امکانات انتقال اطلاعات به صورت بیسیم استفاده سیستم (بلوتوث) می باشد. گوشیهای جدید تلفن همراه دارای این قابلیت بوده و از این طریق اطلاعات خود را مبادله می‌کنند. در صورت فعال بودن این قابلیت در تلفن همراه ،افراد ناشناس تا فاصله ۵۰ متری از شما می‌توانند از اطلاعات دستگاه تلفن همراه شما بهره برداری کرده یا با ارسال ویروس گوشی شما را دچار مشکل کنند.
  5. -     هرگز از تلفن های بیسیم در ارتباط های تلفنی استفاده نکنید.                                                              فرکانس تلفنی بیسیم اغلب توسط رادیو موج FM-SW-AM وکانالهای تلویزیونی قابل دریافت می باشند، بنابراین دیگران به ویژه همسایه ها به راحتی می‌توانند مکالمات تلفنی شما را شنود کنند. به همین خاطر هیچگاه سعی در استفاده بی سیمی نداشته باشید .در صورت لزوم مطالب سری و مهم خود را از این طریق رد و بدل نکنید .
  6. -       هرگز شماره تلفن دوستان ،آشنایان و همکاران خود را بر روی کاغذ باطله، روزنامه، پشت جعبه دستمال کاغذی و موارد مشابه یادداشت ننمایید .                                                                                                        بارها مشاهده می شود که افراد هنگام مکالمات تلفنی شماره تلفن دیگران را بر روی روزنامه نوشته ،نسبت به آن بی توجه می باشند .این در حالی است که در صورت خارج شدن روزنامه های باطله، این گونه اطلاعات نیز خارج می گردد.