مهمترین نکات درخصوص سویه اُمیکرون

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان؛ دکتر سید سعید کسائیان معاون بهداشتی، رئیس مرکز بهداشت استان سمنان  و مسئول دبیرخانه کنترل کرونا دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان داشت: علایم سویه اُمیکرون بیشتر شامل گلودرد (53% در بیماران مبتلا به اومیکرون در مقایسه با 34% برای دلتا)، آبریزش بینی، عطسه، سردرد و خستگی است. گلودرد و آبریزش بینی در افراد واکسینه شده شایع تر است. اما موارد کمتری از تب، سرفه، تنگی نفس پایدار و از دست دادن چشایی یا بویایی (3 برابر بیشتر در دلتا نسبت به اومیکرون) با این سویه نسبت به بقبه سویه ها گزارش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان درراستای سرایت پذیری اُمیکرون گفت: عفونت با این سویه در حال حاضر سویه غالب کشور است. افزایش عفونت ها به احتمال زیاد به دلیل ترکیبی از دو عامل "افزایش قابلیت انتقال یا سرایت پذیری" و "توانایی واریانت برای فرار از ایمنی ناشی از عفونت یا واکسیناسیون گذشتهاست. بنابراین هر فردی که عفونت اُمیکرون دارد، می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند، حتی اگر فرد مصونیت داشته باشد (به دلیل واکسیناسیون یا عفونت قبلی) یا علائمی نداشته باشد.

مسئول دبیرخانه کنترل کرونا دانشگاه ادامه داد: داده های محدود موجود، حاکی از شدت کمتر بیماری ایجاد شده توسط اُمیکرون نسبت به سویه های قبلی است. خطر بستری شدن در بیمارستان با اُمیکرون تقریبا دو پنجم میزان بستری با دلتا در انگلستان گزارش شده است. با این وجود، با توجه به افزایش احتمالی تعداد بیماران (حتی با وجود بیماری با شدت پایین تر) تعداد بیماران با مشکلات شدید می تواند قابل توجه باشد. 

وی افزود: آزمایش‌PCR  همانند سویه های دیگر کووید برای تشخیص عفونت اُمیکرون کاربرد دارد ولی مطالعات برای تعیین اثربخشی سایر انواع آزمایش ها از جمله آزمایش های تشخیص سریع آنتی ژن هنوز ادامه دارد. توجه شود که این اطلاعات مربوط به کشور آمریکا است و در مورد تست های موجود در ایران مطالعه ای صورت نگرفته است ولی با توجه به استعلام از مراجع غیر رسمی حرفه ای رپید تست برند دیابیس(Diabase)  دارای ضریب اطمینان بالای 90 درصد تشخیص سویه اومیکرون می باشد. 

دکتر کسائیان اظهار داشت: در صورت وجود علائم عفونت و یا تست کرونای مثبت (حتی بدون علائم) بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون افراد باید قرنطینه در منزل به مدت 5 روز، استفاده از ماسک مناسب در مواجهه با دیگران، عدم مسافرت و عدم مواجهه با افرادی که دارای نقص ایمنی در 10 روز را رعایت نمایند.

وی با تاکید بر اینکه افراد مبتلا به کووید شدید یا بیماران با سیستم ایمنی ضعیف بهتر است قرنطینه را طولانی تر ادامه دهند، گفت: اگر پس از 5 روز، علایم بیمار بهبود یابد و  به مدت 24 ساعت بدون استفاده از داروهای ضد تب، تب یا علایم دیگری نداشته باشد می تواند از قرنطینه خارج و توجه شود که از دست دادن چشایی و بویایی ممکن است هفته ها یا ماه ها پس از بهبودی ادامه داشته باشد و نیازی به تأخیر در اتمام قرنطینه نیست ولی اگر بعد از 5 روز قرنطینه تب یا سایر علائم بیمار بهبود نیافته باشد، باید قرنطینه تا زمان بهبود تب (عدم وجود تب طی 24 ساعت بدون استفاده از داروهای کاهنده تب) ادامه یابد.

مسئول دبیرخانه کنترل کرونا دانشگاه موثرترین اقدامات برای کاهش انتشار این سویه ویروس همچنان شامل تکمیل واکسیناسیون و تزریق دوز بوستر، حفظ فاصله فیزیکی حداقل 1-2 متری از دیگران، استفاده از ماسک مناسب (ماسک با پوشش مناسب مثل استفاده از دو ماسک یا گره زدن ماسک)، باز کردن پنجره ها برای بهبود تهویه، اجتناب از فضاهای با تهویه ضعیف یا شلوغ و تمیز نگه داشتن دست ها است.

 

 

  • کد خبر : 35690
لینک کوتاه خبر :
کلمات کلیدی

تصاویر

فیلم ها

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *