مرکز پاسخگویی به سوالات کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان راه اندازی شد

مرکز پاسخگویی به سوالات کروناویروس (KOVID-19) دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، مرکز پاسخگویی به سوالات کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان راه اندازی شد.

مرکز پاسخگویی به سوالات کروناویروس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان به شماره 6 - 190 از ساعت 7:30 الی 23:00 آماده پاسخگویی به هم استانی های عزیز می باشد.

خود مراقبتی ویروس کرونا

کورونا ویروس چیست؟

کوروناویروس می تواند باعث بیماری هایی از قبیل سرماخوردگی ، سندرم حاد تنفسی (SARS) و سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS) شود. در سال 2019 ، ویروس جدیدی به نام سندرم حاد تنفسی coronavirus 2 (SARS-CoV-2) باعث شیوع بیماری در چین شد. به این بیماری، بیماری کروناویروس 2019 گفته می شود. در مورد این ویروس جدید هنوز اطلاعات زیادی در دست نیست. اين بيماري جديد يك بيماري قابل انتقال از حيوان به انسان محسوب مي شود اما هنوز راه هاي انتقال، مخازن حيواني، راه هاي پيشگيري، تظاهرات دقيق باليني آن مشخص نشده است و نياز به مطالعات بيشتر دارد.

عوامل خطر

عوامل خطر عفونت با کورونا ویروس جدید شامل موارد زیر است

• سفر اخیر به خارج از کشور به خصوص کشورهایی که بیماری در آنجا همه گیری دارد
  • تماس نزدیک با شخصی که مبتلا به کوروناویروس جدید دارد - مانند زمانی که یکی از اعضای خانواده یا پرستار یا بهیاری که از یک فرد آلوده مراقبت می کند
  • افرادی که مسن تر هستند یا سایر شرایط پزشکی موجود ، مانند دیابت و بیماری های قلبی دارند ، ممکن است در معرض خطر جدی با کروناویروس جدید قرار بگیرند.

راه های انتقال

این عفونت ویروسی می تواند توسط قطرات تنفسی منتقل شود اما ممکن است از طریق سرفه، عطسه، یا صحبت کردن نیز منتقل شود. همچنین امکان انتقال از حیوان به انسان وجود دارد. تماس با بیماران تب دار و بیماران دارای علایم تنفسی نقش بسیار مهمی در ابتلا به بیماری دارد.

پیشگیری از بیماری

• دستهایتان را مکرر با آب و صابون به مدت 20 ثانیه بشویید
  • اگر آب و صابون ندارید، از ضدعفونی کننده های حاوی الکل استفاده کنید.
  • از تماس با افرادی که علائمی شبیه آنفلوانزا دارند خودداری کنید.
  • از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.
  • در تجمعات انبوه حتما از ماسک استفاده کنید و از روبوسی و دست دادن با دیگران بپرهیزید.
  • حفظ فاصله یک متری با کسانی که علایم بیماری دارند ضروری است.
  • هنگام سرفه یا عطسه، دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را درون سطل زباله بیندازید.
  • اشیاء و سطوحی که اغلب لمس می کنید را ضدعفونی کنید.
  • در مکان های شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید.
  • از لمس چشم و صورت خود به ویژه با دستهای استریل نشده بپرهیزید.
  • سعی کنید دستکش یکبار مصرف به همراه داشته باشید.
  • از تماس نزدیک با افراد مریض خودداری کنید.
  • ظروف و وسایل شخصیتان را تمیز و استریل و از دیگران جدا کنید.
  • همیشه قبل از غذا دستهایتان را بشویید.
  • گوشت و تخم مرغ را کاملا بپزید.
  • هنگام بیماری در خانه بمانید.

تشخیص و درمان

در حال حاضر واکسن و درمان مناسب براي nCoV- 2019 شناخته نشده است. اما با درمـان هاي مراقبتي ويژه در بيمارستان ها تعدادي از بيماران بهبودي يافته اند. تنها راه مقابله با بيماري پيشگيري از ابتلا و رعايت اصول بهداشت فردي و محيطي است. در صورت بروز علائم عفونت با کوروناویروس جدید  با پزشک خود تماس بگیرید. در مورد سفرهای اخیر به ویژه سفرهای بین المللی به او بگویید. همچنین به پزشک خود اطلاع دهید که آیا با کسی که به بیماری کرونا ویروس 2019 مبتلا بوده، ارتباط نزدیکی داشتید.

در حال حاضر ، هیچ داروی ضد ویروسی برای درمان عفونت با کورنا ویروس جدید توصیه نمی شود. درمان به منظور تسکین علائم انجام می شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• مصرف  مسکن
  • استراحت
  • مصرف مایعات گرم

اگر پزشک فکر می کند شما می توانید در خانه تحت معالجه باشید ، ممکن است دستورالعمل خاصی به شما بدهد ، از جمله اینکه در زمان بیماری مدتی در خانه بمانید خود را تا حد امکان ازافراد  خانواده جدا کنید. اگر بسیار بیمار هستید ، ممکن است لازم باشد در بیمارستان تحت مداوا باشید.

علائم بیماری (ظهور علائم دو تا 14 روز پس از ابتلا)

• تب
  • سرفه
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • سایر علایم این بیماری لرز ، درد بدن ، گلودرد ، سردرد ،اسهال ، تهوع و استفراغ می باشد .