در استان سمنان صورت گرفت:
تشدید نظارتها بر تهیه و توزیع مواد غذایی خاص ماه رمضان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان از تشدید و تمرکز کنترلها بر عرضه مواد غذایی خبر داد.
دکتر جندقی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان پیرامون طرح نظارت بر مواد غذایی در ماه رمضان گفت: با توجه به گرم شدن هوا و قرار گرفتن ماه مبارك رمضان در فصل تابستان احتمال شيوع بيماريهای منتقله از آب و غذا، به ويژه بيماريهاي عفوني روده اي در مكانهايي كه به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي شود، افزايش مي يابد.
دکتر جندقی با بیان اینکه این نظارت ها روی مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی انجام می شود، افزود: نظارت ها به منظور رعايت بهداشت فردي، محيطي و مواد غذايي در مكانها و مراسم عمومي و جلوگيري از بروز مسموميت هاي گسترده و در راستاي حفظ و ارتقاء سلامت روزه داران، در طول ماه مبارک رمضان صورت می گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان همچنین تصریح کرد: توزيع نذورات و غذا، تهيه و فروش زولبيا، باميه، انواع شيريني سنتي، آش، حليم و همچنين برگزاري مجالس افطاري و مراسم احياء شب هاي قدر در مساجد و اماكن مذهبي توسط روزه داران و هيئت امناء مساجد صورت مي پذيرد.
وی از برقراري بازرسي هاي مستمر شبانگاهي در طول ماه مبارك رمضان خبر داد و اظهار کرد: تشديد كنترل، نظارت و بازرسي مستمر از مراكز تهيه و توزيع زولبيا، باميه، آش و حليم پزی ها و شيريني محلي و سنتي مخصوص ماه مبارك رمضان، رستورانها، كبابي ها و قناديها صورت می گیرد.
دکتر جندقی، اقدامات بهداشت محيطي به منظور پيشگيري از بيماري هاي منتقله بوسيله آب و غذا- تشدید نمونه برداري از مواد غذايي- تشديد كنترل استخرها، مراكز تفريحي آبي و...- تشدید بازرسی از رستورانها و هتل ها و...- تأكيد در بازرسي ها بر روي رعايت بهداشت فردي و عمومي در مراكز، اماكن عمومي و... از دیگر اقدامات بهداشتی در ماه رمضان عنوان کرد.
وی در ادامه افزود: اطلاع رساني در مرکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی از جمله مساجد و مجالس و مراسم ماه مبارک رمضان- اعلام فوري موارد مسموميت هاي غذايي و مشكلات بهداشتي و ... با تلفن 190- اطلاع رساني عمومي با توزيع پوستر و پمفلت و اطلاعيه هاي بهداشتي از اقدامات اطلاع رسانی و آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه آب آشاميدني بايد مورد تاييد مقامات بهداشتي محل باشد، گفت: آب شرب ترجيحاً از شبكه ها عمومي استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه از نگهداري مواد غذايي پخته شده در دماي محيط به مدت طولاني (حداكثر دو ساعت) خودداري شود، اظهار کرد: در صورت الزام به نگهداري بيشتر از دو ساعت بايد مواد غذايي پخته شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي گراد نگهداري شود و از نگهداري مواد غذايي خام و پخته شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود.
دکتر جندقی با بیان اینکه شستشو و گندزدايي مستمر ظروف چندبار مصرف كه براي توزيع آب، چاي و مواد غذايي استفاده مي شود، صورت پذيرد، گفت: در صورت استفاده از ظروف يكبار مصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف گياهي (بر پايه نشاسته و ذرت) و داراي پروانه ساخت استفاده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با تاکید براینکه توزيع آب، شربت و يا شير در مراسم سحر و يا افطاري با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد، افزود: از فرو بردن ليوان و پارچ بداخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است، جدا" جلوگيري شود.


