نشست جمع‌بندی پایش وزارتی استقرار و اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع در مهدی‌شهر برگزار شد

نشست جمع‌بندی پایش وزارتی استقرار و اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع در مهدی‌شهر برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، در روز دوشنبه ۲۵ خردادماه ۱۴۰۵ نشست جمع‌بندی پایش وزارتی استقرار و روند اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع در شهرستان مهدی‌شهر به عنوان شهرستان منتخب در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، با حضور مسئولان وزارت بهداشت، مدیران دانشگاه و کارشناسان حوزه سلامت برگزار شد.

در این نشست،  رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، دکتر سعید تاملی مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت و اعضای تیم پایش وزارت بهداشت، دکتر بهپور یوسفی معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامه‌ریزی دانشگاه، دکتر سید سعید کسائیان معاون بهداشتی و رئیس مرکز بهداشت استان سمنان، دکتر احسان حسین‌زاده سرپرست معاونت درمان دانشگاه، دکتر پیمان رئیس‌عبداللهی مشاور، دستیار ویژه و مدیر اجرایی حوزه ریاست دانشگاه، دکتر ندا تبیانیان سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان مهدی‌شهر و جمعی از مدیران و کارشناسان دانشگاه حضور داشتند.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور با تأکید بر اهمیت همکاری بین‌بخشی در اجرای موفق این برنامه، اقدامات انجام‌شده در شهرستان مهدی‌شهر را ارزشمند ارزیابی کرد و گفت: فرمانداری شهرستان نسبت به اهداف و ضرورت‌های برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع شناخت و همراهی مناسبی دارد که می‌تواند نقش مهمی در پیشبرد برنامه ایفا کند.

دکتر سعید تاملی با اشاره به ضرورت اطلاع‌رسانی گسترده به مردم، افزود: آگاهی‌بخشی عمومی باید از طریق ظرفیت‌های مختلف از جمله مساجد، محله‌های محوری و نشست‌های مردمی انجام شود تا مردم با اهداف، مزایا و فرآیندهای این برنامه آشنا شوند و دیدگاه‌ها و بازخوردهای خود را ارائه دهند.

وی بر برگزاری نشست‌های مستمر میان دستگاه‌های اجرایی و حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: فرمانداری باید به عنوان نقطه کانونی هماهنگی‌های بین‌بخشی در اجرای این برنامه ایفای نقش کند.

مشاور معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین با قدردانی از فضای همکاری و همدلی حاکم بر دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار داشت: روحیه همکاری میان رئیس دانشگاه، اعضای هیئت‌رئیسه و کارکنان حوزه سلامت بسیار مطلوب است و با این ظرفیت و هم‌افزایی، اجرای موفق برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در منطقه دور از دسترس نخواهد بود.

دکتر تاملی فرهنگ‌سازی تدریجی و مستمر را از الزامات موفقیت برنامه دانست و خاطرنشان کرد: تغییر رفتار اجتماعی نیازمند زمان است و باید با برنامه‌ریزی مناسب، مردم به تدریج به این طرح جذب شوند. همچنین می‌توان از تجربیات موفق سایر مناطق کشور که این برنامه در آن‌ها اجرا شده است، برای بهبود روند اجرا بهره‌برداری کرد.

در ادامه این نشست، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به ضرورت اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع اظهار داشت: در مسیر اجرای این برنامه دو رویکرد وجود دارد؛ نخست آنکه به دلیل وجود برخی چالش‌ها از اجرای برنامه صرف‌نظر کنیم و دوم آنکه با عزم و اراده، برنامه را آغاز کرده و همزمان با اجرای آن، موانع و مشکلات را شناسایی و برای رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دکتر علی رشیدی‌پور گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان رویکرد دوم را انتخاب کرده است و معتقدیم بسیاری از چالش‌ها در بستر اجرا شناسایی و با همکاری همه بخش‌ها قابل حل خواهد بود.

وی بر ضرورت تعامل، هم‌افزایی و مشارکت تمامی دستگاه‌های اجرایی و حوزه سلامت برای تحقق اهداف برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع تأکید کرد و خواستار تداوم حمایت‌های بین‌بخشی در این زمینه شد.

در این جلسه، نتایج ارزیابی‌های انجام‌شده، چالش‌های موجود و راهکارهای تسریع در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

  • کد خبر : 62673
لینک کوتاه خبر :
کلمات کلیدی
کارن یحیایی
خبرنگار

کارن یحیایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *