خارج کردن استخوان 4 سانتیمتری از دیواره مِری بدون عمل جراحی در بیمارستان کوثر سمنان
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان؛ برای اولین بار در سمنان یک استخوان چهار سانتیمتری که از هر دو طرف به صورت عمودی در دیواره مری بیمار فرو رفته بود و باعث پارگی مری شده بود و در فاصله یک سانتیمتری از شاهرگ اصلی بدن یعنی آئورت قرار گرفته بود با استفاده از یک روش ابداعی و بدون عارضه در مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کوثر سمنان خارج شد.
پزشک فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیان نمود: در این اقدام ابتدا با کمک بالون، مری در محل فرورفتن استخوان به حداکثر قطر رسانده شد که منجر به خروج استخوان از دیواره مری گردید و سپس با پنس جسم خارجی خارج شد و حفره ایجاد شده در دیواره مری با هموکلیپس عملا بخیه شد.
دکتر رضا دبیری ادامه داد: در صورتی که این اقدام انجام نمیشد، باید بیمار تحت عمل جراحی توراکس و شکافتن قفسه سینه که عمل جراحی بزرگ با دوره نقاهت طولانی بود قرار میگرفت.
وی افزود: این اقدام به پشتوانه حضور همکاران بیهوشی و جراحی توراکس جناب آقایان دکتر همتی متخصص بیهوشی و فوق تخصص جراحی توراکس انجام و بعد از مدت کوتاهی بیمار با سلامت کامل ترخیص شد.
پزشک فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه همچنین گفت: یک خانم میانسال دامغانی نیز که دچار عفونت پرده جنب ریه (آمپیم) شده بود و بعد از تعبیه چست تیوب متوجه شده بودند که علت آمپیم پارگی مری و ورود مواد غذایی به فضای مدیاستن بوده است به تیم گوارش ارجاع شد.
دکتر رضا دبیری گفت: برای این بیمار نیز ابتدا یک استنت فلزی پوششدار تعبیه شد و دو ماه بعد و پس از بهبود آمپیم، استنت فلزی خارج شد، درحالیکه که پارگی دیواره مری به صورت کامل ترمیم شده بود.