تشریح برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در اتاق خبر صدا و سیمای مرکز سمنان توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

تشریح برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در اتاق خبر صدا و سیمای مرکز سمنان توسط رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، شامگاه یکشنبه 24 خرداد ماه 1405، دکتر علی رشیدی‌پور رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان در گفت‌وگوی زنده تلفنی با خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سمنان، با تشریح اهداف و مزایای برنامه ملی پزشکی خانواده و نظام ارجاع، از آغاز اجرای این طرح از ابتدای تیرماه سال جاری در شهرستان مهدیشهر خبر داد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان با اشاره به انتخاب ۶۴ شهرستان در کشور برای اجرای مرحله نخست این برنامه اظهار کرد: شهرستان مهدیشهر به عنوان یکی از مناطق منتخب کشور، اجرای برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع را آغاز خواهد کرد و در صورت موفقیت این مرحله، برنامه به تدریج در سراسر کشور توسعه می‌یابد.

دکتر علی رشیدی‌پور با بیان اینکه محور اصلی این برنامه، ارائه خدمات سلامت مبتنی بر جمعیت است، افزود: در این طرح به ازای هر سه هزار نفر جمعیت، یک پزشک خانواده و دو مراقب سلامت مسئولیت ارائه خدمات، پایش سلامت، شناسایی عوامل خطر و پیگیری وضعیت سلامت افراد تحت پوشش را برعهده خواهند داشت.

وی تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای تمامی افراد تحت پوشش را از مهم‌ترین ارکان این برنامه برشمرد و گفت: با استقرار این نظام، وضعیت سلامت افراد به صورت مستمر رصد می‌شود و در صورت نیاز به خدمات تخصصی، بیمار از طریق پزشک خانواده به سطوح تخصصی ارجاع داده خواهد شد.

رئیس ستاد اجرایی برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع دانشگاه ادامه داد: در چارچوب نظام ارجاع، پس از تشخیص پزشک خانواده، برای بیمار نوبت مراجعه به پزشک متخصص در سطح دوم خدمات تعیین می‌شود و در موارد نیاز به بستری نیز فرآیند رزرو تخت و پذیرش بیمار در مراکز درمانی تحت پوشش از طریق سامانه سلامت انجام خواهد شد.

دکتر رشیدی پور با تأکید بر نقش این برنامه در تحقق عدالت در سلامت تصریح کرد: هدف اصلی برنامه پزشکی خانواده، دسترسی عادلانه همه مردم به خدمات سلامت، ارتقای شاخص‌های بهداشتی، توسعه اقدامات پیشگیرانه و شناسایی زودهنگام بیماری‌ها است.

وی با اشاره به مزایای اقتصادی این طرح برای مردم گفت: خدمات ارائه‌شده در قالب برنامه پزشکی خانواده رایگان است و فرانشیز مراجعه به پزشکان متخصص برای افرادی که از مسیر نظام ارجاع اقدام می‌کنند، از ۳۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. همچنین در صورت نیاز به بستری از طریق نظام ارجاع، فرانشیز بستری برای بیمار صفر درصد خواهد بود.

رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماری‌ها در مراحل اولیه بدون علامت هستند و افراد ممکن است از ابتلا به آن‌ها آگاهی نداشته باشند. برنامه پزشکی خانواده با رویکرد بیماریابی فعال، امکان شناسایی و مداخله به‌موقع در این موارد را فراهم می‌کند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد با همکاری مردم و مجموعه نظام سلامت، اجرای موفق این برنامه در مهدیشهر زمینه‌ساز توسعه آن در سایر شهرستان‌های استان سمنان و ارتقای هرچه بیشتر کیفیت خدمات سلامت برای شهروندان باشد.

 

  • کد خبر : 62663
لینک کوتاه خبر :
کلمات کلیدی
کارن یحیایی
خبرنگار

کارن یحیایی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *