معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه
تازه های پژوهشی / کاهش بیان ژن های MUTYH و KLF6 می تواند به عنوان تومور مارکری برای سرطان کولورکتال مورد استفاده قرار گیرد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، KLF6 به عنوان یک سرکوبگر تومور و MUTYH که در فرایند ترمیم DNA نقش دارد ژن هایی هستند که در سایرجمعیت ها، تغییر بیان آن ها همراه با بروز سرطان های مختلف از جمله سرطان کولون بوده است لذا در صورت ارتباط این ژن ها با سرطان کولورکتال شاید بتوان در تشخیص زود هنگام از این ژن ها استفاده کرد.
در این مطالعه مورد - شاهدی ۳۰ بیمار مبتلا به سرطان کولورکتال و ۲۰ نفر سالم به عنوان نمونه کنترل، جامعه مورد مطالعه را تشکیل دادند. در همین راستا از افراد بیمار،30 بافت توموری و 30 بافت حاشیه ی توموری بررسی گردید. جهت بررسی بیان ژن از روش Real Time PCR استفاده شد.
نتایج نشان داد که تغییرات چشمگیری در بیان ژن KLF6در بافت تومورال نسبت به غیرتومورال وجود دارد و کاهش بیان ژن KLF6 در بافت تومورال معنی دار است. همچنین تغییرات چشمگیری در بیان ژن MUTYH در بافت تومورال نسبت به غیرتومورال مشاهده شد و کاهش بیان ژن MUTYH در بافت تومورال معنی دار بود و این کاهش با افزایش مرحله توموری ارتباط معنی داری داشت. با توجه به تغییر بیان ژن های KLF4 و Wnt1 در بافت های توموری نسبت به غیر توموری در این مطالعه، این ژن ها می توانند جهت بررسی های بیشتر در آینده به ویژه، در زمینه ی درمانی و ارائه ی یک بیومارکر تشخیصی مناسب در سرطان کولورکتال مورد توجه قرار گیرند.
این مقاله در مجله Journal of the Egyptian National Cancer Institute به آدرس زیر به چاپ رسیده است:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36464752