پیام گرامیداشت معاون بهداشتی دانشگاه به مناسبت روز بین المللی کاهش خطر بلایا

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان؛ دکتر جندقی معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان سمنان در پیامی، 13 اکتبر سال 2021 ( 21 مهرماه سال 1400) روز بین المللی کاهش خطر بلایا را گرامی داشت.

در پیام معاون بهداشتی دانشگاه آمده است:

بسمه تعالی

توسعه پایدار بدون در نظر داشتن رویکرد کاهش خطر بلایا امکان پذیر نمی باشد. شواهد نشان می دهد در همه کشورها مواجهه افراد و سرمایه ها در برابر بلایا بسیار سریع تر از کاهش آسیب پذیری صورت گرفته است. در نتیجه خطرات جدیدی به وجود آمده و خسارات ناشی از بلایا به طور مستمر افزایش یافته است. مخاطراتی نظیر زلزله، سونامی، گردباد و سیل، سالانه حدود 330-250 میلیارد دلار خسارت اقتصادی به دنبال داشته که تا سال 2030 این خسارت حدود 415 میلیارد دلار تخمین زده می شود. از جنبه خسارات انسانی نیز صرف نظر از صدمات فیزیکی، در بین سال های 2012- 1980 سالانه معادل 42 میلیون سال عمر از دست رفته ناشی از مخاطرات اتفاق افتاده که بیش از 80% آن در کشورهای با درآمد پایین و متوسط بوده است.

بررسی آمار وقوع مخاطرات در ایران نیز نشان دهنده میزان بالای وقوع مخاطرات طبیعی و انسان ساخت می باشد که و استان سمنان نیز از این مقوله مستثنی نمی باشد. این موضوع به علت موقعیت جغرافیایی و خصوصیات توپوگرافیک و آسیب­پذیری سازه­ای و غیرسازه­ای بوده که منجر به مرگ، صدمات  و سایر پیامدهای سوء سلامتی می­شود.

روز جهانی کاهش خطر بلایا" نخستین بار در سال ۱۹۸۹ میلادی پس از فراخوان مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای تعیین یک روز با هدف ارتقای فرهنگ جهانی آگاهی از خطر و کاهش بلایا تعیین شد و پس از آن هر سال ۱۳ اکتبر به عنوان روز بین المللی کاهش خطر بلایا گرامی داشته می شود. شعار مربوط به سال 2021 نیز به عنوان Only Together#(# فقط با هم ) تعیین شده است.

تجربه پاندمی کووید 19 نیز به ما آموخت که اگر بخواهیم برای مدیریت مخاطرات موفق عمل کنیم باید دست در دست هم و با مشارکت عمومی با این بیماری منحوس مبارزه کنیم. اگر چه برنامه های مستقل و جزیره ای هم در این خصوص کارایی دارند ولی بدون شک سرعت و اثر بخشی کافی را در کاهش خطر بلایا نخواهند داشت و حرکت به سمت جامعه تاب آور را با چالش مواجه خواهد کرد.

امیدوارم با رویکرد پیش فعال و متناسب با اهداف ملی و بین االملی در حوزه کاهش خطر بلایا و با نظر داشتن هدف اعلام شده سال2021 تحت عنوان " فقط با هم " به توانیم گامی موثر در سایه مشارکت همگانی جهت مدیریت و کاهش خطر بلایا برداریم.

دکتر جندقی

معاونت بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان سمنان