میزان امید به زندگی در کشور با 23 سال افزایش به 73 و نیم سال رسیده است .
.
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي استان سمنان؛
صبح امروز دكتر ملك زاده معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي در جمع اعضای هیات علمی و جمعی از دانشجویان تحصيلات تكميلي دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، از میزان امید به زندگی در کشور با 23 سال افزایش به 73 و نیم سال گفت و افزود: این شاخص جهانی در ایران در طول 3 دهه گذشته 23 سال افزایش یافته است.
دکتر رضا ملک زاده گفت: کاهش چشم گیر مرگ میر افراد زیر پنج سال، مادران باردار و کنترل و ریشه کن شدن بیماری های مزمن و واگیردار عفونی از مهمترین عوامل ارتقای این شاخص بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بارزترین چالش بیماری های حال حاضر کشور را چاقی و پر وزنی دانست و گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده 30 تا 35 درصد غذاهایی که ایرانی ها در طول روز مصرف می کنند اضافه بر نیاز بدن است.
ملک زاده افزود: علاوه بر پایین آمدن شاخص تحرکات بدنی و ورزش، میزان مصرف کالری در خوراک روزانه هر ایرانی از 2 هزار کالری به 3 هزار کالری افزایش یافته است.
وی دچار شدن نیمی از جمعیت ایران به فشار خون و بیماری دیابت در سنین بعد از 55 سالگی را از عوارض مصرف اضافی خوردنی ها دانست و تاکید کرد: علاوه بر اثرات سوء چاقی، بیمارهای مزمن غیرواگیر مانند سرطان ها، مصرف سیگار و مواد مخدر بخصوص تریاک، مهمترین عامل مرگ و میر، ناتوانی و از دست دادن سالهای مفید زندگی در بین ایرانیان است.
معاون وزیر بهداشت همچنین از تحصیل 57 هزار دانشجوی دوره دکتری تخصصی (PHD) در رشته ها و گرایش های مختلف پزشکی و درمانی خبر داد و گفت: ایران به لحاظ برخورداری از نیروهای جوان متخصص در رتبه های برتر دنیا قرار دارد و استفاده از توان و تخصص این افراد در بخش پژوهش های کاربردی در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
معاون تحقيقات و فنآوري وزرات بهداشت، اجرای طرح های ملی؛ پزشک پژوهشگر، دستیار پژوهش، جذب هیات علمی پژوهشگر، ایجاد بیو بانک در دانشگاههای علوم پزشکی و تکمیل طرح ثبت بیماریها در زیر مجموعه معاونت پژوهش و فناوری را از برنامه های سال جدید برشمرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیت های تحقیقاتی دانشگاه گفت: در سال گذشته 204 مقاله و طرح پژوهشی ارائه شده است.
دکتر علی رشیدی پور افزود: برای 11 طرح بزرگ تحقیقاتی تولید محور دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان نیز اعتبار پژوهشی بالغ بر یک میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
لینک کوتاه خبر :