سمپوزیوم تسهیل چالش های شیر دهی در نوزادان اواخر نارسی در دانشگاه برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان؛ دو سمپوزیوم تسهیل چالش های تغذیه با شیر مادر برای نوزادان اواخر نارسی با محوریت دوشیدن شیر، تجویز مکمل ها و همچنین اصول و روش های شیر دهی در سالن همایش امام رضا (ع) ستاد مرکز دانشگاه با حضور بیش از صد نفر از افراد گروه هدف برگزار شد.
در این سمپوزیوم دکتر نوید دانائی فوق تخصص طب نوزادی و پیرامون تولدمتخصص کودکان (اطفال)، دکتر یلدا تقی پور فوق تخصصین نوزادان)، دکتر شیبانی رئیس گروه سلامت مادران و دکتر اقوامی مربی کشوری مشاوره شیردهی و مدیر مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس دانشگاه به عنوان سخنران حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه دکتر نوید دانائی فوق تخصص نوزادان و عضو هئیت علمی دانشگاه مطالابی در راستای تعریف نوزاد اواخر نارسی و چالش های فیزیولوژیک کاهش دهنده موفقیت تغذیه با شیر مادر و غلبه بر آن ها در نوزادان اواخر نارسی و تجویز مکمل در این نوزادان بیان نمود.
سپس دکتر یلدا تقی پور فوق تخصص نوزادان و عضو هئیت علمی دانشگاه نیز مطالب آموزشی پیرامون اهمیت شرایط مادری موثر در تولید شیر، تاثیر اعتماد به نفس مادر بر روی تغذیه با شیر مادر و سایر چالش های مادری مطالبی را ارائه و در ادامه دکتر مریم شیبانی رئیس گروه سلامت مادران در مورد وضعیت مناسب شیردهی، اصول صحیح روش های شیردهی، گرفتن پستان و ماساژ پستان و دوشیدن با ترکیب پمپ و دست صحبت نمود.
همچنین مربی کشوری مشاوره شیردهی و مدیر مرکز جوانی جمعیت و سلامت خانواده و مدارس درخصوص نحوه استفاده از محافظ های پستان، پمپ های شیر دوشی و تاثیر نوع پمپ شیردوشی بر تولید شیر در نوزادان اواخر نارسی، دستورعمل برای انتخاب پمپ و طرز استفاده صحیح به صورت تئوری و عملی توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر ژامک اقوامی بیان کرد: با عنایت به نقش بی نظیر تغذیه با شیر مادر در تأمین، حفظ و ارتقاء سلامت کودکان و نهایتاً بزرگسالان جامعه، هر گونه تلاش در امر آموزش تغذیه با شیر مادر و کمک به تحقق آن در سطح جامعه می تواند خدمتی عظیم در برابر توسعه کشور عزیزمان باشد.
لازم به ذکر است: کادر بهداشت عمومی (کارشناسی)، پرستاری مراقبت های ویژه نوزادان (کارشناسی ارشد)، پزشکان عمومی، پزشک عمومی شاغل در طرح پزشک خانواده، ماماها ( کارشناسی و کارشناسی ارشد)، پزشکان متخصصین کودکان و پزشکان بیماری های کودکان گروه هدف این برنامه آموزشی بودند.