امداد رسانی به مصدمان استنشاق گاز منواکسید کربن.
.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان؛
بر اثراستنشاق گاز منواکسید کربن 11نفر که در یک خوابگاه اقامت داشته اند مسموم شدند که توسط اورژانس ۱۱۵ گرمسار به بیمارستان معتمدی منتقل گردیدند.
به گزارش روابط عمومی ، مسئول ستاد نوروزی دانشگاه عنوان نمود: صبح روز جمعه 26 اسفند 95 طی تماسی با فوریتهای پزشکی ۱۱۵ شهرستان گرمسار و درخواست امدادرسانی سریعاً تکنسن های اورژانس پیش بیمارستانی۱۱۵ شهرستان، در محل حاضر و پس از بررسی وضعیت جسمی مصدومان متوجه شدند بر اثر استنشاق منوکسید کربن، دچار مسمومیت شده اند. که ضمن اقدامات اولیه 11نفر بوسیله 4 دستگاه آمبولانس به بیمارستان معتمدی منتقل و همگی پس از دریافت خدمات بصورت سرپایی مداوا وترخیص گردیدند.
یحیائی گفت: در روز های گذشته نیز شاهد این اتفاق در دیگر نقاط بوده ایم و لازم است تمامی شهروندان عزیز و مراکزی که خدمات اقامتی به مسافران محترم ارائه میدهند نسبت به رعایت نکات ایمنی اهتمام لازم را داشته باشند.
وی هشدار داد: منواکسیدکربن بویژه در فصل های سرد سال بدلیل استفاده از بخاری، آب گرمکن، اجاق گاز غیر استاندارد یا استفاده از سیستم تهویه نامناسب(دودکش) و همچنین نصب نکردن صحیح آنها و سهل انگاری مصرف کننده، جان بسیاری از انسانها را می گیرد.
یحیائی بیان کرد: استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد، استفاده نکردن از وسایل گازسوز و گرمایشی فاقد دودکش، کنترل دودکش قبل از استفاده از وسایل گرمایشی و حصول اطمینان از باز بودن مسیر آن، روشن نکردن خودرو در پارکینگ در بسته به مدت طولانی، اجتناب از قرار دادن منقل یا شعله باز در زیر کرسی و نصب نکردن آبگرمکن در حمام از مواردی است که برای جلوگیری از گازگرفتگی باید رعایت شود.
وی سردرد،سرگیجه،تهوع و بیقراری، تنگی نفس، خمیازه کشیدن بیش از حد و کاهش دید، کبودی دست و پا و دور لب ها که در نهایت منجر به تشنج، بیهوشی و مرگ می شود را از نشانه های هشدار دهنده مسمومیت با گاز COاعلام کرد.
ایشان با بیان اقدامات اولیه در برخورد با فرد مسموم شده بر اثر گاز سمی منوکسیدکربن افزود: ابتدا جلوی دهان و بینی خود را با ماسک یا پارچه مرطوب بپوشانید، سپس وسیله گرمازا را خاموش و درب و پنجره را باز کنید و به شتاب فرد مصدوم را از منطقه آلوده وارد هوای آزاد کنید و بسرعت با اورژانس (۱۱۵) تماس بگیرید.