سمپوزیوم یک روزه مدیریت بحران در مسمومیتهای اورژانس برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، سمپوزیوم یک روزه مدیریت بحران در مسمومیتهای اورژانس روز دوشنبه 15 آبان ماه سال 1402 در محل سالن دانش مرکز آموزشی، پژوهشی و درمانی کوثر با حضور اساتید، محققان، کارکنان و دانشجویان دانشگاه برگزار شد.
در این سمپوزیوم به میزبانی واحد توسعه تحقیقات بالینی کوثر دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان و همکاری مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه طب اورژانس، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی و معاونت تحقیقات و فناوری این دانشگاه برگزار گردید، پیرامون مدیریت بحرانهای روانی و رفتاری مسمومین و همراهان مراجعه کننده به واحد اورژانس و مدیریت بالینی انواع مسمومیتها بحث و تبادل نظر شد.
در ابتدای این سمپوزیوم عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و متخصص طب اورژانس، ضمن خوش آمدگویی به شرکتکنندگان و بیان اهمیت برگزاری این سمپوزیوم، گزارشی از آمارها و وضعیت مسمومیتها در شهر سمنان و کشور ارائه داد.
دکتر محمدرضا مونسان گفت: آمارهای موجود حاکی از ضرورت و فوریت برنامهریزی برای بهبود وضع موجود است؛ در این زمینه، آموزش اقدامات اورژانسی در برخورد با موارد مسمومیت ها الزامی است.
دکتر بهروز کارگری پژوهشگر و روانشناس بالینی محور سخنان خود را مدیریت روانی موارد مسمومیت قرار داد. وی اظهار داشت: استفاده از شیوه های متعددی از قبیل همدلی، دعوت به آرامش، آماده سازی فضای آرام و درک به موقع همراهان در موارد مسمومیت به مدیریت کلی این بحران کمک می نماید.
در ادامه دکتر مهدی یاراحمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و متخصص طب اورژانس با ارائه یک گزارش موردی از مسمویت با سایکلینها، به نحوه تشخیص، موارد تشخیص افتراقی، تست های بالینی مورد نیاز، مدیریت درمان و فالوی بیمار اشاره نمود.
دیگر سخنران این برنامه، دکتر مونسان نیز در خصوص عوامل بیوتروریسم، شناسایی آن ها و مدیریت درمان به حث و تبادل نظر پرداخت.
سخنران پایانی این برنامه، دکتر میثم یکه سادات عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود و فوق تخصص سم شناسی بالینی و مسمومیت ها بود که به اقدامات حیاتی و نحوه برخورد با موارد مسمومیت با قرص برنج اشاره نمود.