اهداف :
اهداف دفاتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در چند بند بطور خلاصه قابل طرح است از آن جمله :
1- توسعه و تعمیق آگاهیها و علایق اسلامی دانشجویان و تبیین ارزشهای اسلامی
2- ایجاد و گسترش فضای معنوی و اسلامی در دانشگاهها و رشد فضایل اخلاقی در دانشگاهیان
3- رشد و بینش سیاسی در محیط دانشگاه
4- حمایت و هدایت فکری تشکلهای دانشجویی و دانشگاهی
5- حاکمیت بخشیدن به ارزشهای اسلامی و انقلاب در سطوح اجرایی و علمی.
6- مقابله با ترویج عقاید و افکار انحرافی و هجوم فرهنگی و تقویت روح خود باوری و استقلال فکری
وظایف :
1- تبیین مسائل سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی از طریق برگزاری جلسات ، سخنرانی و بحث و مناظره ، نشر مقالات و جزوات و مانند آن.
2- انجام دادن مسئولیت و روحانیت در محیط دانشگاه مانند اقامه نماز جماعت و برپایی مجالس و محافل مذهبی و اهتمام به تعظیم شعائر اسلام و مراسم دینی.
3- اجرای برنامه های آموزشی ، پژوهشی و تربیتی در زمینه علوم و معارف اسلامی از قبیل : برگزاری گردهمایی ها و نشستهای تخصصی، جلسات پاسخ به سئوالات ، نشر مقالات و جزوات و فعالیتهای فوق برنامه و مانند آن.
4- حضور در میان دانشجویان و دانشگاهیان به منظور پاسخ گویی به مسائل شرعی و اعتقادی.
5- مطالعه و بررسی وضع دینی و اعتقادی و گرایشهای فرهنگی و سیاسی در محیط دانشگاه و پیگیری علل ضعفها و نارسائی ها برای دستیابی به راه حلهای مناسب.
6- بسط فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و اقامه نماز در دانشگاهها.
7- همکاری با نهادها و مراکز حوزوی و دانشگاهی و پشتیبانی از آنها برای تقویت پیوند حوزه و دانشگاه.
8- تأئید رئیس پیشنهادی گروه معارف اسلامی قبل از معرفی به رئیس دانشگاه.
9- نظارت بر رعایت موازین اسلامی و ارزشهای انقلاب در امور اداره دانشگاهها ، تشکلها و فعالیتهای فرهنگی و سیاسی اجتماعی مرکز هنری ورزشی و خوابگاههای دانشگاهی و نیز نشریات داخلی دانشگاه.
10- حمایت از نیروهای متخصص و متعهد در دانشگاه.
مرکز پژوهش های علوم معارف اسلامی نهاد
پژوهش و تحقیق مراکز دانشگاهی اهمیتی دو چندان می یابد چرا که دانشگاه محل تکوین اندیشه شخصیت جوانانی است که پس از فراغت از تحصیل ، سکاندار جامعه اسلامی خواهند بود. با توجه به این امر مهم ، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با همکاری گروه معارف اسلامی و مساعدت مسئولین محترم دانشگاه . مرکزی را تحت عنوان «مرکز پژوهشهای علوم و معارف اسلامی» تأسیس نمود.
امکانات این مراکز :
این مرکز دارای کتابخانه ای مجهز به 8000 جلد کتاب در زمینه های مختلف علوم قرآنی ، اصول عقاید ، سیره اهل بیت (ع) ، نماز ،نهج البلاغه ، عرفان ، فلسفه ، سیاست ، کلام جدید ، تاریخ ، روانشناسی، ادب و هنر ، طب اسلامی و ... می باشد این مرکز مجهز به یک دستگاه کامپیوتر پیشرفته همراه با تعدادی عدد CD در موضوعات مختلف علوم اسلامی می باشد در ضمن پژوهشگران از امکانات دسترسی به شبکه اینترنت و ارتباط با سایر پژوهشکده ها در سطح ایران برخوردار می باشد. مرکز پژوهشهای علوم و معارف اسلامی نهاد در راستای عزم جدی در بسط فعالیتها و انجام گسترده امور ، حضور سبز یاران و دوستان دانشجو را ارج نهاده و استمرار این قبیل تعاون و مساعدتها را از خداوند قادر متعال مسئلت می نماید.
گروههای پژوهشی
1- گروه پژوهشی قرآن و عترت
در این گروه محققین ، در دریای ژرف و بیکران کتاب آسمانی ما یعنی قرآن کریم و سیره و گفتار حضرات ائمه معصومین (ع) غوطه ور شده و مروارید تابناک معارف حقانی را صید می کنند، و با راه اندازی جلسات مستمر تفسیر قرآن کریم ضمن مهجوریت زاویی از این کتاب آسمانی و با برطرف نمودن عطش و اشتیاق خود ، آن را در دسترس تمامی دوستداران حقیقت قرار می دهند تا زکات علم خود را که نشر آن می باشد ، ادا کرده باشند.
2- گروه عرفان و اخلاق
در این گروه محققین ، با بحث و بررسی در تمامی تعلیمات اسلامی همچون نماز ، روزه ، حج . اخلاص ، ایثار ، عشق و ... اسرار بسیار عمیق و زیبای آنها را بیرون کشیده و روح و روان خود و دیگران را به دست این نسیم های ملکوتی سپرده و به کنه حقایق ، سفری معنوی می کنند.
3- گروه فرهنگی و سیاسی
در این گروه محققین ، با دقت به تمام به معضلات فرهنگی و سیاسی اجتماعی نگریسته و با شناسایی آنها ، برای برطرف نمودن و مبارزه با تهاجم فرهنگی ، روی به سوی معارف اسلامی آورده و با کنکاش در آنها و گفتگو و تبادل نظر با صاحب نظران ، راه حل نهایی را به واحدهای فرهنگی ، در سطح دانشگاهها و جامعه عرضه می نمایند. فعالیت این گروه صرفاً در چارچوب ضوابط علمی بوده و از هرگونه رنگ و بوی سیاسی کاری به دور می باشد.
4- گروه روانشناسی در اسلام
در این گروه محققین با توجه به پیچیدگی های بسیار زیاد روان آدمی و با عنایت به اینکه اصالتاً دین ما با تمام معارف شگرف خود ، جهت شناخت این پیچیدگی ها و به دنبال آن شناخت آفریننده آن و رسیدن به کمال مطلوب انسان تشریع شده است ، با همت بالا و پشتکار زیاد و با استفاده از این منابع عظیم و علوم روانشناسی امروزی ، سعی در شناخت روح و روان آدمی و حل مشکلات آن می کنند.
5- گروه علوم پزشکی و اسلام
در این گروه محققین ، بر اساس تاکیدات فراوان دین اسلام بر دانش اندوزی و همچنین تقسیم علوم به دو شاخه کلی ادیان و ابدان از نکته های موجود در قرآن کریم و احادیث حضرات معصومین (ع) و کتب دانشمندان و پزشکان مسلمان ، بهره جسته و با نگرش خاص به علوم فلسفه مخصوصاً فلسفه اسلامی ، به پیشرفت علوم پزشکی در تمامی ابعاد آن مخصوصاً درمان بیماران کمک می نمایند و در این را میتوان با انجمن های طب اسلامی (Islamic Medical Association) در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان ، از طریق اینترنت ارتباط برقرار کرده و به تبادل تجربیات خود بپردازند.
6- گروه مطالعاتی زنان
زن در جامعه امروزی بخصوص در جوامع اسلامی به خودباوری نرسیده و همین عاملی است که او را آسیب پذیر نموده و در نتیجه آسیب رساننده به جامعه.
نیاز به حرکت علمی فرهنگی برای بیداری زنان جهت خودشناسی و خودباوری و شناخت شأن و منزلت و رسالت زنان با عنوان نیمی از جمعیت انسانها و موضوع زن وجایگاه او در جامعه و دیدگاههای مذاهب مختلف درباره زن در عصر امروز پیش از بیش احساس می شود.
واحد خواهران نهاد
این واحد به منظور تحقق هر چه بهتر اهداف و برنامه های دفتر نهاد در بین تمامی دانشجویان دختر، در دانشگاه شکل گرفته است و در زمینه های رشد دینی و فرهنگی خواهران و برقراری ارتباط با خانمها (اساتید، دانشجویان و کارکنان) و فراهم کردن زمینه پاسخگویی به سؤالات فرهنگی و دینی آنان، برقراری ارتباط با خواهران تشکلهای مختلف دانشجویی فعالیت می نماید.
کانونهای نهاد
1- کانون فرهنگی و اجتماعی معراج اندیشه
این کانون مجموعه دانشجویی است که با هدف انجام فعالیت های فرهنگی اجتماعی در محیط دانشگاه تشکیل شده است و در جهت بالا بردن آگاهی دانشجویان از طریق برنامه های ذیل فعالیت می کند.
- برگزاری نشست های فرهنگی
- برگزاری مسابقات فرهنگی (کتابخوانی،مقاله نویسی و شعر ...)
- برگزاری مراسم ملی مذهبی.
2- کانون مهدویت و انتظار
این کانون مجموعه دانشجویی است که با هدف فعالیتهای پژوهشی فرهنگی، پیرامون بحث مهدویت و انتظار تأسیس شده است.
فعالیتهای این کانون شامل :
- حلقه های معرفت (کلاسهای آموزشی در خصوص مسائل روز)
- نشست های مهدویت
- مراسم مناسبتهای پیرامون مهدویت (دعای ندبه، دعای عهد، زیارت آل یس و ...)
- پاسخگویی به شبهات مطرح شده در رابطه با مسائل دینی بویژه امام زمان (عج)
3- کانون علمی پژوهشی معرفت
این کانون یک مجموعه دانشجویی است که هدف از تشکیل آن انجام فعالیت های علمی پژوهشی در دانشگاه است که از مهمترین کارها آن انتشار مجله پیک سلامت است که دارای جایگاه علمی و فرهنگی در دانشگاه است.
4- کانون نماز و امور مساجد
این کانون مجموعه دانشجویی می باشد که با هدف فعالیت های فرهنگی در زمینه اقامه نماز جهت فضاسازی معنوی دانشگاه فعالیت می نماید.
فعالیت های کانون مراسم و نماز شامل :
- ترویج مطالعه و پژوهش پیرامون نماز
- برگزاری مسابقات فرهنگی در خصوص نماز و احکام نماز.
5- کانون فرهنگی اجتماعی حضرت زینب (س)
این کانون مجموعه دانشجویی است که به منظور ارتقاء بینش علمی و دینی خواهران و هدفمند نمودن تحقیقات ، در دانشکده بهداشت دامغان فعالیت می نمایند.
- تشکیل گروههای مطالعاتی
- برگزاری نشستهای فرهنگی
- برگزاری مسابقات فرهنگی (کتابخوانی-مقاله نویسی و ...)
ستاد ازدواج دانشجویی دانشگاه
این ستاد در راستای ترویج ازدواج دانشجویی با پیگیری مستمر دانشجویان و مسئولین در نیمه دوم سال 78 تأسیس و فعالیت خود را آغاز نمود و تا کنون فعالیت های چشمگیری داشته است.